Topmenu

Gezicht

Gezicht

vrouwZachte verzorging
Voor een optimale verzorging van de gezichtshuid, is het verstandig deze na de reiniging in te smeren met een crème. Wanneer de opperhuid, het bovenste laagje van de huid, wordt beschermd, hebben droogtelijntjes namelijk minder kans om over te gaan in rimpels en is de huid simpelweg meer in haar element.

Purol_Soft_Creme_PlusVet en vocht
In de basaallaag, het onderste laagje van de opperhuid, worden continu nieuwe huidcellen aangemaakt die in een periode van drie à vier weken naar de oppervlakte van de huid schuiven. Hier aangekomen, zijn de cellen dood en vormen zij de hoornlaag. Deze beschermt de huid, samen met het natuurlijke hydrolipide laagje. Hydro staat voor vocht, in dit geval zweet, en lipide voor natuurlijk huidvet, uitgescheiden door de talgklieren. De lipiden vullen de tussencelruimten van de hoornlaag op. Zij vormen als het ware een kit-of cementlaagje dat ervoor zorgt dat de huidcellen mooi, als dakpannen, op elkaar aansluiten. Zo wordt voorkomen dat er kostbaar vocht uit de diepere huidlagen verdampt. Purol Crème en Purol Soft Crème Plus vullen het hydrolipide laagje met verzachtende vetten en vitamines aan, zodat natuurlijke vetten en het vochtniveau op peil blijven.

Hydrateren is essentieel
Vocht in de huid is heel belangrijk, omdat het de huid veerkrachtig en soepel houdt en het zorgt voor een frisse teint. De diepere huidlagen bestaan voor 70 tot 80% uit vocht. In het bovenste huidlaagje, de hoornlaag, is het vochtgehalte echter nog maar 13%. Wanneer de hoornlaag teveel vocht verliest, verliest de huid haar zachtheid, wordt zij droog en voelt trekkerig aan. Bovendien wordt de teint dof en soms vlekkerig.

Purol_Creme_150ml_v2In weer en wind
Een dagcrème moet in de eerste plaats de huid beschermen tegen weer en wind, milieu en zonlicht en hij moet daarnaast hydrateren. Een nachtcrème moet vooral comfort bieden en de huid ondersteunen bij het nachtelijke regeneratieproces van de cellen. Purol Crème en Purol Soft Crème Plus zijn beide als dag- en nachtcrème te gebruiken. Beide crèmes bevatten Panthenol (provitamine B5) met een sterke vochtbindende werking. Soft Crème Plus beschikt bovendien over een UV filter dat de huid helpt beschermen tegen de schadelijke (huidverouderende) invloed van zonlicht.
Purol_Gele_Zalf_30ml_v2In de winter heeft de huid naast de kou van buiten ook te lijden van te warme kamers en droge lucht. Dat geeft vet- en vochtverlies: de huid voelt trekkerig aan, is gauw geïrriteerd en kan zelfs gaan schilferen. Onze huid heeft een mooie natuurlijke afweer voor kou. De donshaartjes (vaak met het blote oog niet te zien) op ons gezicht gaan rechtop staan waardoor een soort luchtkussentje ontstaat dat de kou tegenhoudt.
Indien de huid eenmaal geïrriteerd is en gaat schilferen (en bij gesprongen lippen) is Purol zalf ● onguent door zijn huidherstellende werking de beste remedie. De koesterende, vette zalf helpt de huid snel weer in haar natuurlijke evenwicht te komen.
Purol_Vaseline_50ml_v2Om een schrale gezichtshuid te voorkomen, is het heel belangrijk om haar goed te beschermen. Een crème voor buiten moet warmte conserveren en beschermen tegen kou. Onder extreme weersomstandigheden is Purol Vaseline een doeltreffend product, omdat het als het ware de huid afsluit voor de inwerking van kou en wind.