Topmenu

Lichaam

Lichaam

Purol_Creme_150ml_v2Hulp voor de huid
De huid van het gezicht heeft meer te verduren dan de huid van het lichaam. Het gezicht staat immers vaker bloot aan UV licht en weersinvloeden. Toch hebben veel meer vrouwen last van een droge lichaamshuid dan van een droge gezichtshuid. Dit komt omdat de lichaamshuid over relatief weinig talgkliertjes beschikt. En het is de talg die als één van de belangrijkste natuurlijke ingrediënten bijdraagt aan het beschermende dunne laagje (ook wel ‘filmpje’ genoemd) op de huid.

Huidbeschermend filmpje
Talg bevat lipiden, huideigen vetstoffen die de huid beschermen. De lipiden vormen een essentieel bestanddeel van het natuurlijke beschermingslaagje van de huid, dat moet voorkomen dat vocht uit de bovenste lagen van de opperhuid verdampt.
Als dit beschermingslaagje niet intact is, dan gaat de huid uitdrogen en krijgt zij een schilferig aanzien. De armen en benen – en dan vooral de ellebogen en de schenen – hebben het meest met droogte te kampen.

Purol_Soft_Creme_PlusAltijd na het douchen of baden
Gebruik bij voorkeur dagelijks een verzorgende crème na het baden of douchen. Een reinigingsmiddel, hoe mild ook, bevat altijd wasactieve stoffen die het natuurlijke beschermende laagje van de huid aantasten. Zo heeft de huid gemiddeld 6 uur nodig om na het baden haar natuurlijke beschermingslaagje te herstellen. Met Purol Crème of Purol Soft Crème Plus geeft u de huid direct weer een zachte, veilige bescherming.

Een zachte, soepele huid
Om de huid zacht en soepel te maken en te houden, gebruikt u Purol Crème, een rijke huidversterkende, hydraterende crème. Als de huid tamelijk droog of gevoelig is, kunt u Purol Soft Crème Plus gebruiken. Deze zachte crème werkt onspannend op de droge gevoelige huid en is ook ideaal voor droge plekjes zoals de ellebogen, de hielen en de schenen. Beide crèmes bevatten geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen en zijn pH neutraal en dus uiterst huidvriendelijk.

Purol_Vaseline_50ml_v2

Beschermen tegen vocht
Het kan natuurlijk ook gebeuren dat juist een vochtige huid klachten veroorzaakt. Denkt u hierbij aan de inwerking van zweet en urine. Purol Vaseline sluit de huid af tegen de nadelige inwerking urine en werkt verzachtend bij luierirritatie. Een klamme of zwetende huid kan gebaat zijn bij Purol Poeder. Bij een vette, pukkelige of snel zwetende huid kan het poeder – plaatselijk – een mooi alternatief vormen voor een bodycrème. Een vochtige huid is kwetsbaarder dan een droge huid. Daarom verdient het aanbeveling om de huid te drogen met een laagje Purol Poeder alvorens de huid elektrisch te scheren. Ook zweetvoeten zijn gebaat bij een dagelijkse verzorging met Purol Poeder, om de huid weerbaarder te maken en in balans te houden.

Purol_Gele_Zalf_30ml_v2Schrale, pijnlijke huid? Purol zalf ● onguent!
Wanneer de huid echt is aangedaan en schraal en pijnlijk aanvoelt, dan biedt de huidherstellende Purol zalf ● onguent uitkomst. De zalf is onder meer prima te gebruiken bij luieruitslag, kloofjes, extreem droge plekjes, (schaaf)wondjes en huidirritaties. De koesterende, verzachtende werking zorgt ervoor dat de huid haar natuurlijke balans hervindt.