Topmenu

Over Purol

Over Purol

Purol is een authentiek Nederlands merk met een meer dan 110 jaar lange geschiedenis. Aan het begin van de vorige eeuw werd door Andries Mijnhardt een bedrijf opgericht dat later bekend zou worden onder de naam Mijnhardt Pharmaceutische & Chemische Fabrieken N.V. te Zeist. In het begin legde hij zich uitsluitend toe op het fabriceren van medicinale producten.
De merknaam Purol werd al in 1903 vastgelegd en Mijnhardt startte met de productie van zepen, zalven en crèmes met een medicinale, huidherstellende werking. Purol zalf ● onguent, de heilzame gele zalf, behoorde oorspronkelijk tot één van die geregistreerde producten.
In 2012 werd Purol door het Nederlandse familiebedrijf Labori B.V. overgenomen van Unilever en men wil Purol weer de aandacht geven die dit oer-Nederlandse merk verdient. Door de jaren heen veranderde er veel, maar niet de samenstelling en de kwaliteit van de Purol producten.

Purol Zalf is nog altijd een product met een enorme merkbekendheid en ontbreekt – terecht – in maar weinig huishoudens. Het is een probleemoplossend ‘no nonsense’ product met een scala van toepassingen: schrale huid, kloofjes, wondjes, luieruitslag… een beetje genezende zalf erop en de huid hervindt snel haar natuurlijke evenwicht en voelt weer comfortabel aan.

In de loop van de jaren zijn er tal van andere Purol producten op de markt gekomen en is Purol niet langer het merk dat staat voor geregistreerde medicinale huidverzorgingsproducten. Purol is echter wel altijd trouw gebleven aan haar authentieke merkwaarden: het bieden van eenvoudig te gebruiken producten die de huid verzachten, beschermen, verzorgen, kalmeren en koesteren. Zonder dure praatjes, verpakkingen, parfums of overdreven beloften. Purol is een echt Nederlands merk dat gebruikers aan zich weet te binden door de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

Purol_Gele_Zalf_50ml_v2

Producten voor het hele gezin
Purol maakt zich sterk om producten te kunnen bieden die de huid in haar waarde laten en die dus goed worden getolereerd. Zo zijn de meest recente introducties (Purol Crème en Purol Soft Crème Plus) speciaal getest en ontwikkeld op huidvriendelijkheid en bevatten zij geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Zij zijn volledig pH-neutraal. Ook de andere producten uit het Purol assortiment zitten boordevol effectieve ingrediënten, zijn uiterst zacht voor de huid en hullen deze als het ware in een verzorgende en beschermende cocon.
Voor elk plekje is er een prachtig product, voor elke specifieke huidbehoefte is er een betrouwbare, doeltreffende oplossing. Functioneel, fair en verbazingwekkend effectief!

Vandaag de dag zijn begrippen als ‘zuiver’, ‘puur’ en ‘authentiek’ helemaal van deze tijd. Purol koos in 1993 voor de slogan: Purol, puur voor je huid. Puurheid en eerlijkheid zitten in het merk ingebakken. Dat maakt Purol tot een eigentijds merk met een scala aan producten die precies doen waar mensen naar verlangen: de huid in haar natuurlijk evenwicht brengen, zodat ze gaaf, stralend en in optimale conditie is.

Purol, puur voor je huid. Al meer dan 110 jaar.